C

Cum dobandim bucuria deplina ?

In Evanghelia Sfantului Ioan, bucuria apare cu alta denumire:

bucaria deplina, bucuria pe care nimeni nu o ia de la voi (Ioan I 6 22-24).

Mantuitorul fagaduieste SfintilorApostoli bucuria Sa chiar inainte de a pleca pe Golgota.

Stai si te gandesti: ce fel de bucurie îmi da EL care se ducea sa moara!?

Aceasta bucurie este bucuria care ramane, bucuria deplina, bucuria pe care nimeni nu o poate lua de la noi: bucuria in care incape crucea.

Noi nu ajungem la bucuria deplina pentru ca fugim mereu de cruce.Vrajmasul ne indeparteaza neincetat de bucurie, invatandu-ne tehnici si metode de a fugi de cruce, de a fugi de suferinta.

Si atunci, eu voi fi tot timpul intr-o agitatie, cum sa fac nu sufar, cum sa fac sa nu simt suferinta si, in felul acesta, toată viata mea este o zarva exterioara și fuga de launtricul in care este

bucuria !

Numai cand nu ma mai intereseaza suferinta, nu ma preocupa suferinta in sine, ci ma preocupa bucuria ce mi-o da Dumnezeu, numai in clipa aceea suferinta devine Cruce si devine datatoare de viata si

aducatoare de bucurie.

Acest lucru il putem experimenta oricand.

De exemplu: Mi-e frig. Daca sunt concentrat pe frig si sunt pe drum si n-am cu ce sa ma imbrac, din cauza suferintei pe care o simte trupul meu datorita frigului, eu nu voi vedea nimic in jur si nu voi baga de seama cand cineva imi zambeste si nu pot sa-i zambesc, nu pot trai nici o bucurie.

Nu-mi aduc aminte de Dumnezeu pentru ca mi-e frig.

Dacă am exercitiul bucuriei, daca am experienta bucuriei launtrice, in timp ce mi-e frig ma gandesc la Dumnezeu si zic: ,Doamne, Tu ai zis ca bucuria Ta ramane cu mine, cum sa fiu bucuroasa cand mi-e frig?”, si El îmi raspunde, facandu-ma sa simt bucuria in timp ce-mi este frig.

Asta nu inseamna ca nu trebuie sa ma imbrac, asta nu inseamna ca nu trebuie sa lupt impotriva durerii, asta nu inseamna ca nu trebuie sa ma vindec de boala, dar principala mea preocupare sa fie bucuria din launtrul meu si nu suferinta din exteriorul meu,pentru ca altminteri se poate intampla sa am tot ce-mi doresc si sa n-am bucurie, dar se poate intampla si sa n-am nimic si sa am bucurie.

Maica Siluana Vlad – Mestesugul bucuriei vol 1

0 Shares