Sunt trimise ispite pentru a descoperi pasiunile ascunse și pentru a le lupta și pentru ca sufletul să poată fi vindecat. Și ei, de asemenea, sunt un semn al mila lui Dumnezeu, deci, fă-te cu încredere în mâinile lui Dumnezeu și cere ajutorul Lui pentru ca El să te întărească în lupta ta.

Speranța în Dumnezeu nu va duce niciodată la disperare. Ispitirile aduce umilinta.

Dumnezeu știe cât de mult fiecare dintre noi poate rezista și permite ispitelor la maximul capacității noastre. Dar trebuie să avem grijă să fim vigilenți și atenți și nu ne vom duce în ispită.

Încredeți-vă în Dumnezeu Bine, Bun, Viu și El vă va duce într-un loc de odihnă.

Amintiți-vă că după ispită urmează bucuria spirituală și că Domnul îi observă pe aceia care suferă de ispită și suferință pentru dragostea Lui. Deci, nu fiți mulțumiți și nu vă fie teamă.

Nu vreau să suferiți și să fiți jenat de tot ceea ce se întâmplă împotriva voinței voastre, indiferent cât de corect este.

Asemenea suferință mărturisește existența egoismului. Urmăriți egoismul, care este ascuns sub masca corectitudinii. Feriți-vă de un regret inadecvat, care se naște după o reproșare echitabilă.

Tristețea excesivă este o ispită. Singura durere adevărată este cea care apare când știm bine despre starea nefericită a sufletului nostru.

Toate celelalte dezamăgiri nu au nimic de-a face cu harul lui Dumnezeu.

Aveți grijă să vă protejați inima pentru a proteja bucuria Duhului Sfânt și a nu lăsa pe cel rău să vărce otravă în noi.

Aveți grijă ca paradisul care se află în voi să nu se transforme în iad.

Sf Necatrie de la Eghina

0 Shares