L

Legatura de dragoste intre Hristos si sufletul cel credincios

rugaciune in Hristos

Cand Hristos este cu tine, toate sunt bune si nimic nu ti se pare greu, iar cand Hristos se departeaza de la tine, toate te ostenesc.  Cand glasul lui Hristos nu se aude inlauntrul tau,  toata mangaierea e desarta, iar cand Hristos iti zice o vorba, simti o minunata mangaiere.  Maria Magdalena s-a sculat degraba, din locul unde plangea, cand i-a spus Marta:  ,,Invatatorul a venit si te cheama?  .

Fericit este ceasul in care Hristos cheama de la lacrimi la veselia Duhului!  O, omule,  cat de intelenit si nesimtitor esti tu fara Hristos!  Cata desertaciune si cat de nebun esti, daca doresti altceva afara de Hristos!  A nu-l avea pe Dansul este mai mare paguba, decat daca ai pierde toata lumea!

Ce poate sa-ti dea tie lumea fara Hristos?  A fi fara Hristos , este iad ingrozior;  a fi cu Hristos, este raiul desfatator. Daca Hristos este cu tine, nici un vrajmas nu-ti va putea face tie rau. Acela care afla pe Hristos, afla o comoara nepretuita sau un bine mai presus de tot binele; cine pierde pe Hristos pierde mult, si mai mult chiar decat ar pierde lumea intreaga. A petrece fara Hristos, este saracia saraciilor; a fi bine placut lui Hristos, este bogatia cea mai mare.

Mare mestesug este a sti a petrece cu Hristos , si a nu-L instraina este mare intelepciune. Fii smerit si iubitor de pace: si Hristos va fi cu tine. Fii evlavios si linistit, si Hristos nu se va departa de tine. Curand poti a-l instraina si darul Lui a-l pierde daca te pleci lucrurilor lumesti.  Si daca IL indepartezi si-L perzi, cine va fi scaparea ta si unde vei gasi prieten, si daca n-astepta decat intristare si singuratate. Deci, faci un lucru nebunesc impartasind pe altul, afara de El, cu prietenia si bucuria inimii tale.De aceea, dintre toti care iti sunt dragi, Hristos sa fie prietenul tau cel mai iubit.

Sa iubesti pe toti oamenii pentru Hristos; iar pe Hristos pentru Hristos. Dintre toti prietenii numai Hristos este bun si credincios, de aceea se cade sa-L iubesti pe El mai cu deosebire si mai presus de toti. Intra-Insul si pentru Dansul iubeste pe prietenii si vrajmasii tai, si roaga-L pentru acestia toti, ca toti sa-L cunoasca si sa-L iubeasca. Nu dori sa fii stimat si iubit de oameni cu deosebire, caci aceasta se cuvine numai lui Dumnezeu, ca n-are Lui asemanare. Nu dori a cuprinde primul loc in inima cuiva, caci aceasta se cuvine sa fie inchinata lui Dumnezeu; nici alt om sa cuprinda in inima ta locul acesta, ci Hristos sa-l cuprinda in tine si in tot omul bun.

Fii curat si eliberat inlauntrul tau de toata legatura de faptura. Tu trebuie sa aduci pe altarul lui Dumnezeu o inima sloboda si curata, daca vrei sa gusti ,,cat este de bun Domnul”.

Iar la aceasta nu vei putea ajunge niciodata, daca nu te va chema si nu te va trage dragostea lui Hristos, ca desfacadu-te de toate sa poti fi unit Lui, Unuia. Caci, atunci cand darul lui Dumnezeu cerceteaza pe om, atunci devine puternic in toate, iar cand darul se departeaza, omul ajunge sarac, neputincios si oarecum prada chinurilor.

Dar nici in starea aceasta nu trebuie sa te descurajezi, nici sa te sperii, ci se cade mai vartos sa suferi pentru dragostea lui Hristos tot necazul, ce vine peste tine, pentru ca dupa iarna urmeaza vara, dupa noapte, ziua si dupa furtuna, vreme buna.

CategoriiCREDINTA Iubire
0 Shares