A

Apoi a uns ochii orbului cu tina aceasta…

Dupã ce a zis aceste vorbe, a scuipat pe pãmânt și a fãcut tinã din scuipat. Apoi a uns ochii orbului cu tina aceasta.
Din aceeași tinã fuseserã fãcuți ochii aceștia, cu care erau unși acum.
Și de cãtre Aceeași Mânã, care Se atingea de ei, Fãcãtorul lor, știind ce avea sã se întâmple, când i-a fãcut prima datã, a lãsat peste acești ochi umbra. Tocmai în vederea celor ce aveau sã se împlineascã acum, spre a ne arãta astfel, lucrãrile lui Dumnezeu.

Acum Domnul împlinea numai ce anume nu fãcuse atunci, ceea ce anume lãsase El nefãcut, la nașterea omului acestuia, pentru ca sã facã acum, în chipul acesta atât de minunat.
Domnul Iisus știe ce ne lipsește fiecãruia din noi.
Știe și ce nu ne-a dat El de la început (Luca 8, 10; Marcu 4, 11) și știe și ce am pierdut noi, pe calea vieții, din vina noastrã, prin neascultare și pãcat, din ceea ce ne-a dat.
Ceea ce nu ne-a dat Dumnezeu, putem primi, prin stãruința unei credințe rãbdãtoare, de la

bunãtatea iubirii Lui (Ioan 15, 7).

Iar ceea ce am pierdut noi, putem dobândi prin pocãința unei credințe înlãcrimate de la iubirea Lui rãscumpãrãtoare (Matei 7, 11).
Cãci la Dumnezeu și credinței vii este cu putințã totul.
Când în lucrarea mântuirii tale tu nu poți face nimic, Domnul Iisus nu-ți cere sã faci nimic: face El totul.
Când însã poți face ceva și tu, atâta cât poți face, Dumnezeu îți porunceste sã faci: așteaptã sã faci și atâta trebuie sã faci.
Astfel, în tot ce avem de fãcut pe calea mântuirii, și în toate problemele vieții noastre, Lucrarea Domnului este bine deosebitã de lucrarea pe care ne cere sã o facem noi.
Dar dupã cum noi nu putem face lucrarea Lui, tot așa și Domnul nu vrea sã facã partea noastrã.
El este gata totdeauna sã ajute pe cei neputincioși, sau pe cei ce se strãduiesc din greu sã lupte… dar niciodatã nu vrea sã încurajeze pe cei leneși sau îndãrãtnici, adicã pe aceia care nu vor sã facã nici ceea ce pot face.
Doamne Dumnezeule, Vindecãtorul nostru Sfânt, Tu, care ne-ai fãcut ca sã slujim de laudã slavei Tale, fii binecuvântat, pentru tot ce faci Tu în viața noastrã.
Iar dacã prin încercãrile pe care ni le trimiți, sau prin suferințele în care îngãduiești sã ajungem, noi putem aduce slavã Numelui Tãu Celui Sfânt, sau putem ajuta la cunoașterea și puterea lucrãrilor Tale, te binecuvântãm pentru aceasta și vrem sã Te ascultãm.
Te rugãm sã-Ți faci arãtatã puterea, slava și bunãtatea Ta, deplin și frumos prin noi, spre mântuirea noastrã și a tuturor celor ce vor crede în Tine. Amin.

Traian Dorz, din “Hristos – Învăţătorul nostru”

CategoriiFără categorie
0 Shares

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × one =