A

Ai incredere, scoala-te. Te cheama!

Sfanta Evanghelie pentru noi, dreptmaritorii crestini, este prilej de intilnire cu Domnul Hristos, este Hristos in mijlocul nostru.
Sfanta Evanghelie este considerata ca o icoana cuvantatoare.
Noul Testament este cuvantul lui Dumnezeu catre om.
 
Nu stiu daca v-ati gandit vreodata ca daca am lua in consideratie toata Evanghelia cata o stim si cata o intelegem, si am cauta un moto pentru Evanghelia intreaga sau pentru parti din Evanghelie, oare care s-ar potrivi cel mai bine?

 

 
Sa stiti ca eu m-am gandit si mi-am si ales un moto pe care l-as pune in fata Evangheliei si in fata Evangheliilor si in fata fiecarei parti din Evanghelie.
 
E un cuvant pe care l-au spus oameni din multime si pe care il gasim in Sfanta Evanghelie de la Marcu.
In Sfanta Evanghelie de la Marcu, in capitolul 10, de la versetul 46 se spune cum Domnul Hristos a dat vedere unui orb de la Ierihon.
Si in istorisirea aceea se spune ca orbul de la Ierihon striga: „Iisuse, Fiul lui David, miluieste-ma!”, dupa ce a aflat el de ce e multime, a auzit tumultul.
 
 El cersea la marginea Ierihonului si a auzit tumultul multimii si a intrebat cine e, ce se intimpla.
 Si i s-a spus ca trece Iisus din Nazaret. Si atunci el, din toate puterile, a inceput sa strige: „Iisuse, Fiul lui David, miluieste-ma!”. Si lumea ca lumea: taci ma acolo, vezi-ti de treaba! Si el striga mai departe. Si atunci Domnul Hristos le-a poruncit oamenilor sa-l duca la El.
 
 Si cineva, unii din multime, s-au dus la el si au zis asa: – tare m-as bucura daca ati tine minte, daca nu cititi singuri in Sfanta Evanghelie de la Marcu, dar sa-l fixati pentru cealalta vreme a vietii dumneavoastra – „Ai incredere, scoala-te. Te cheama!” (Marcu 10, 49).
 
Deci ai incredere, scoala-te, te cheama.
 
 Eu cred ca aceste cuvante spuse de oameni din multime si cuprinse in Sfanta Evanghelie de la Marcu se potrivesc pentru toata Evanghelia, pentru toate Evangheliile si pentru toate partile din Evanghelie care sunt adresate fiecaruia dintre noi. Ai incredere, scoala-te, te cheama!
Evanghelia ne aduce in fata nadejde mai presus de nadejde.
 Credinciosii intemeiati in credinta e bine sa-si gaseasca in fiecare zi timp sa citeasca din Sfanta Scriptura.

0 Shares