Întrebări pentru Sf. Sinod al BOR și un avertisment

Vede ierarhia Bisericii Ortodoxe Române ce iad a declanșat? Vede clerul ce muniție a pus în mîna unor adversari ireconciliabili, dar și a celor căldicei, a celor mai puțin catehizați și a celor care așteptau argumente ca să se rupă fără regrete de Biserică? Și pentru ce?
Decizia de a-l susține, pe față sau mai subtil, pe Victor Ponta în aceste alegeri încalcă hotărîrea Sinodului privind neamestecul Bisericii (ca instituție, cu slujitorii ei cu tot) în politica partinică.
Crede Sinodul nostru că înfruntarea dintre rău și bine, în plan politic, a ajuns la nivelul la care e musai să intervină pentru a înclina balanța?

 Consideră Sinodul BOR că Iohannis este răul cel mare, care trebuie respins? Pe ce temei? Că nu e ortodox? Dar Ponta este? Este ortodox unul care minte, fură și ucide?
Are Sinodul cea mai mică îndoială că Ponta minte de dimineața pînă seara, că și-a furat cel puțin doctoratul, însușindu-și munca altora (că altele încă nu s-au dovedit, deși sînt de bănuit); că a avut un rol important în ”sinuciderea” procurorului Panait; că i-a acoperit cel puțin pe cîțiva hoți în dosarul Megapower (dar las că poate mai ies și altele, dacă nu e ales președinte)?
Crede Sinodul BOR că face un bine poporului binecredincios îndemnându-l să voteze un bolșevic sadea, un impostor și un ticălos cu certe aspirații de dictator?
De ce, pentru că e român (oare chiar mai crede cineva în puritatea sîngelui românesc, peste care a fost turnat sîngele a numeroși cuceritori?)? De ce, pentru că a fost botezat ortodox? Cum lucrează taina botezului în acest antihrist?
Sau pentru că, înaintea și în timpul campaniei electorale, Ponta a băgat mîna în buget și a miluit Biserica? Banii ăia sînt ai noștri, ai tuturor, iar dacă au fost dați Bisericii nu i s-a făcut nici o favoare BOR, atîta vreme cît majoritatea românilor sînt ortodocși. Chiar trebuie Sinodul să plătească acest ”ajutor” cu prețul credibilități Bisericii?
Oare sinodalii noștri nu-și dau seama că, prin gestul unora dintre ei (sper că nu al tuturor), riscă să aducă în Biserică dihonia din politică? Pentru că asta se va întîmpla. ”Taberele” aliniate în spatele celor doi candidați se vor contura și în Biserică, iar comunitatea de iubire se va rupe. Ăsta e păcat de moarte. Habar n-am cum și-l pot asuma sinodalii. Pentru asta, trebuie să fie siguri de dreptatea lor sau pur și simplu să nu creadă în nimic. Dacă sînt siguri că au dreptate, să citească și să vadă ce furie au iscat. Și să se aștepte la cele mai grave consecințe.
Publicat de Claudiu Târziu
c-tarziu.blogspot.com/

CategoriiFără categorie
0 Shares

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.