Cât de deşert este farmecul acesta şi câtă sminteală provoacă nici nu este nevoie să dovedim, căci

pentru ce altceva îşi împodobesc femeile chipurile lor? Altă pricină nu putem găsi decât că vor să se arate oamenilor, căci nu pentru ele se împodobesc, de vreme ce în casele şi dormitoarele lor stau fără podoabe, şi nici trupul nu are nevoie de acest lucru şi nici sănătate nu le dau podoabele, ci mai degrabă le vatămă: aşadar, singura pricină rămâne cea pomenită mai sus. Rău fac că merg la banchete, la nunţi, la comedii, în societate şi alte adunări; dar mai rău decât acestea este că intră în sfânta biserică cu aceeaşi înfăţişare şi astfel necinstesc biserica lui Dumnezeu.

    Ea va trebui să dea răspuns înaintea lui Dumnezeu pentru sminteală şi, cu cât mai mult se vor sminti oamenii de farmecul ei, cu atât mai mare va fi pedeapsa pe care o va primi: „…vai omului aceluia prin care vine sminteala” – spune Hristos (Matei 18, 7). 3.  Cu ochii minţii să caute la chipul cel preacurat al lui Hristos, care pentru fărădelegile noastre a fost scuipat şi lovit.
 Să ne rugăm, să facem milostenie și să participăm la sfintele slujbe pentru cei robiți de această patimă ca Dumnezeu să-i izbăvească
Sf.Tihon de Zadonsk

0 Shares