BASESCU & PONTA DAU VINA PE ROMANI !

Daca urmarim cu atentie ultimele iesiri publice ale celor doi politicieni observam, incet-incet, ca NU Statul, NU Guvernul, NU Parlamentul, NU jandarmii, NU politicienii sint de vina pentru ce li se intimpla astazi ROMANILOR si ROMANIEI ! DE VINA E POPORUL !!!
1. Sint de vina ziaristii independenti, probabil sponsorizati de rusi, ca transmit protestele a zeci de mii de romani, in timp ce ziarele si televiziunile lor tacute sau mincinoase sint “presa responsabila”!
2. De vina sint zecile de mii de romani care protesteaza si blocheaza bulevardele Romaniei! Pai Domnule Presedinte, daca erau 250 de romani, precum in 2012, ii parcam pe trotuarul de la Intercontinental. Problema e ca atunci cind sint 5000 sau 25.000, nu au loc pe trotuar, sint prea multi! Iar cind vor fi 2-3 milioane pe strazi atunci vor bloca toata Romania, nu doar bulevardele!
3. De vina sint cei 200 de tarani din Pungesti ca s-au inghesuit cu cei 300 de jandarmi care insoteau Chevronul care venea in zi de mare sarbatoare, Sfinta Parascheva, sa le faca bine taranilor!
4. De vina sint taranii din Izvoarele Galati ca s-au speriat prea usor de cele 150 de cutremure si s-au panicat degeaba ca le-au crapat casele acum, in prag de iarna!
5. De vina sint toti locuitorii Muntilor Apuseni ca se tem ca in spatele reclamelor mincinoase ale Gold Corporation se afla un plan diabolic de a le distruge orasele si comunele, vietile lor linistite si miile de locuri de munca!
6. De vina sint toti romanii ca nu inteleg ca 6% din bogatiile naturale inseamna mult mai bine pentru Romania decit sa fii proprietar 100% pe PAMINTUL si BOGATIILE subsolului, basca dezastrele ecologice si distrugerile potentialului urias de ape naturale si pamint agricol!
7. De vina sint si canadienii care protesteaza extrem de VIOLENT impotriva exploatarii gazelor de sist la ei, in Canada! Probabil tot rusii ii sponsorizeaza, Putin fiind extrem de preocupat de dependenta Canadei de importul de gaze din…SUA !!!
Domnule Presedinte Traian Basescu, sa nu o luati pe urmele lui Ceausescu! Cu “agenturili rusesti”!
Domnilor politicieni, romanii nu protesteaza impotriva americanilor, canadienilor sau investitorilor straini, inclusiv rusi. Ci impotriva Statului “ticalosit” care in loc sa fie aparatorul propriului neam, a devenit avocatul unor investitii cusute cu ata alba! “Afacerea” Rosia Montana e clara pentru orice roman de buna credinta, nu mai insist!
Din pacate pentru Chevron, politicienii romani sint cei care i-au atras in capcana pe americani si acum dau vina pe romani si pe rusi. Iata cum:
1. Statul roman nu a organizat nicio dezbatere publica cinstita despre exploatarea gazelor de sist.
2. In schimb, atit Basescu cit si Ponta au dat asigurari americanilor ca poporul e de mamaliga si ca nu vor fi revolte. Si ca nici “presa” nu va latra!
3. La Pungesti Chevron a cazut in plasa coruptiei locale, un teren al localitatii, deci al tuturor satenilor, fiind insusit fraudulos de catre Primar, cu sprijinul mafiei locale si al Prefectului judetului Vaslui. Chevron ar fi trebuit sa evite sa faca afaceri tocmai cu primarul, ce “fericita coincidenta”!
Chevron, si nicio alta companie romaneasca sau straina, nu va putea sa demareze investitii daca vin cu sute de jandarmi ” ca sa faca un bine” romanilor!
4. Nu e suficient sa vii cu bani, cu sute de jandarmi sau cu niste cutremure si explozii controlate ca sa muti romanii din casele lor si de pe glia lor stramoseasca! Vezi cazul Rosia Montana!
In sfirsit, politicienii romani au esuat in incercarea de a-i convinge pe romani ca dupa ce dai aurul tarii unei companii, pastrind doar 6%, creste nivelul de trai in Romania! Ca dupa ce dai gazele de sist unei companii, pastrind tot 6%, iti asiguri independenta energetica! Romania va cumpara gaze de la Chevron la pretul pietei, deci cu bani, practic ne rascumparam propriul gaz si, daca Chevronului nu-i place pretul si are clienti mai buni, va exporta toate gazele de sist! Ce fel de independenta energetica e asta ?!?!
Sa fiti iubiti!
Ne vedem simbata la prinz la Cimpeni, la cea mai mare Adunare a Motilor! Pasnica! Probabil o sa se blocheze niste strazi, probabil vom avea parte de sute de jandarmi! Probabil vom fi etichetati “huligani”, “vinduti rusilor”, “anticorporatisti”, “eco-anarhisti”! Da, noi poporul sintem de vina si nu clasa politica tradatoare, corupta, mincinoasa, ticaloasa! Si inca nu au inceput “exproprierile de urgenta” pe care le viseaza Dan Sova…
Radu Moraru

CategoriiFără categorie
0 Shares

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.