R

Rugaciune pentru poporul roman

Pleaca, Dumnezeul meu, urechea Ta si auzi; deschide ochii Tai si vezi mahnirea poporului roman care cheama numele Tau cel  Sfant. Ca nu pentru faptele noastre drepte aducem inaintea Ta rugaciunile noastre cele fierbinti, ci pentru milele Tale si indurarile Tale bogate si nesfarsite.

O, Doamne, asculta!

O, Doamne, iarta!

O, Doamne, ia aminte si lucreaza!

Nu intarzia pentru numele Tau, Dumnezeul meu; caci numele Tau il poarta si neamul acesta romanesc!

Daruieste, Doamne, poporului meu biruinta asupra vrajmasilor vazuti si nevazuti, stiuti si nestiuti. Izbaveste-l de urmasii cotropitorilor, a celor care duc si acum mai departe vointa cea cotropitoare a parintilor si inaintasilor lor. Intoarce-i  pe ei de unde au venit, ca sa ne lase pe noi sa traim in pace, intru poruncile Tale.

Ajuta, Doamne, neamul romanesc sa revina in granitele stramosesti  fara razboi si galceava, si daruieste-i lui independenta energetica, economica, tehnologica, politica si  militara, si mai ales moral- duhovniceasca, ca sa nu se mai amestece in carmuirea noastra nici un neam strain.

Pe toti necredinciosii, impietriti la inima, pagani, eretici si schismatici adu-i la dreapta credinta, in Biserica Ta cea Sfanta.

Izbaveste-ne de antihristii care ne inconjoara si de Antihristul  cel mare care va veni.

Pe tot poporul roman fa-l intelept si iscusit la minte, mereu cumpatat si pasnic, facand din el templu al dreptei credinte.

Mijlocitoare pentru noi aducem inaintea Ta insasi bunatatea Ta cea nemasurata, impreuna cu Stapana noastra de Dumnezeu Nascatoarea si pururi Fecioara Maria, si impreuna cu acestea pe Sfintii acestui neam si pe toti Sfintii de pretutindeni, si toate Puterile Ingeresti, care traiesc intru bucuria Ta cea nesfarsita si lauda neincetat in ceruri numele Tau cel mare si preasfant, al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururi si in vecii vecilor.

Amin

CategoriiFără categorie
0 Shares