„Nu  conteaza ce ai pierdut in viata, ci ce ti-a ramas.  Multumeste  lui  Dumnezeu,  bucura-te    si mergi mai departe ! Daca ai cazut de pe cal si nu te-ai ridicat atunci, sa nu ramai la podea ! Orice s­ar intampla, sus inapoi, sus pe cal! Desigur ca e rau, fireste ca e greu, sigur ca e alta situatia si nu o sa fie  niciodata  ca  inainte…   Priviri   ascutite, grimase,  susoteli pe la colturi, multe interjectii si puncte de suspensie… Iti asumi, iti faci inventarul si mergi  mai  departe  cu  ce   stii ca  ti-a  ramas, indiferent ca e doar o firimitura de bine: Cine nu a gresit niciodata cu nimic?! Totul se poate repara an  afara  de  moarte! O data  ce  am  murit   s-a incheiat   lucrarea.   Pana   atunci,   orice   se   poate reface.   Organismele   noastre,   creierele   noastre, natura, toate au capacitatea de a se restructura. Ce ai pierdut acum, aici, vei  primi-gasi in alta parte, numai sa ai puterea si mintea sa vezi si sa gasesti noi poteci…

Viata nu e doar o simpla autostrada dreapta pe care sa o poti parcurge cu o viteza foarte mare, sa nu iti dai seama cand  ai finalizat-o si ai ajuns  la Destinatie. Viata inseamna si drumuri  accidentate, gropi,   curbe,   suisuri si coborasuri,  popasuri, intersectii,  sensuri  giratorii , sens  unic,  semafor, etc. Viata e un drum parcurs pc indelete, chiar daca unii il  termina  brusc, alergati fiind de zbuciumul colosal al lumii acesteia. Viata inseamna sa mergi pe  partea  dreapta   a  drumului,   sa   fii  optimist, pozitiv, sa vezi binele din orice rau, lumina din intuneric.

Sa incercam  o clipa  sa mai si iesim  din  cea mai grea lupta; lupta cu noi insine. Avem o placere bolnava in a condamna, a uri, a critica, a arata cu degetul,   a  ne  indreptati-justifica.  Uitam  sa   ne punem in pielea celui de langa noi. Nu mai avem vreme de pretuit. Probleme sunt peste tot in lumea aceasta,  de  noi  depinde  cum ne  raportam  la ele, cum relationam, limbajul comun. Acolo unde sunt probleme, sunt si oportunitati, dar mai ales, lectii de viata. In momentele cruciale ale vietii omul  se descopera, se maturizeaza, creste, ceas cu ceas, pas cu pas. Operatiile pe suflet deschis le simtim, deoarece nu au anestezie, fiind clipe de intalnire cu Dumnezeu.

Nu mai e timp sa traim povestea altora, sa ne framantam pentru   ipotetice   treburi   din   viitor, pentru  greselile  celor  din  jur  sau  sa  ramanem pironiti  intr-un  trecut  pe  care  nu  il  mai  putem schimba.  Nu isi au  rost  noptile transformate  in zi atunci  cand  toate culorile  se transforma  parca in gri.  Pietrele  vietii le mai dam  jos, obstacolele le mai  ocolim,   ne  mai  odihnim,   ne  mai stergem fruntea,  mai  tragem  aer  in  piept, facem  o  cruce mare si mergem mai departe. Toatc trec si intr-un final, oricum ar fi, va fi bine !

Greutatile, necazurile,  suferintele  ne modeleaza caracterul in viata. Atunci cand durerea iti  curge  prin  vene, inveti  Adevarul  vietii.  Orice faptura are o stralucire interioara, data de Doamne, oameni, intamplari, locuri, carti, etc. Vibratiile de orice fel pe care le traim in lume ne invata  ca nu exista   “nu   se   poate”.   Iertand,   binecuvantand, iubind,   orice   se   poate  ! Nu   avem   suficienta credinta,   speranta,  vise,   libertate   interioara si fireste ca suferim.  Natural, autentic,  firesc, cu  un suspin  al firii, fiecare om a ars pe pamant pacatul macar  cu o lacrima, invatand  ca  totul  se  poate repara, totul !   Mai ales dupa ce gusti din bucuria de a ierta si a fi iertat!”

Ierh Hrisostom Filipescu -Putine cuvinte multa iubire

0 Shares