E

Evanghelia Zilei ,Marti

Ev. Ioan 3, 16-21
    
Zis-a Domnul: aşa a iubit Dumnezeu lumea, încât a dat pe Fiul Său Unul-Născut, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică. 
Căci n-a trimis Dumnezeu pe Fiul Său în lume ca să osândească lumea, ci ca să se mântuiască lumea prin El. 
Cel ce crede în El nu se osândeşte, iar cel ce nu crede a şi fost osândit pentru că nu a crezut în numele Celui Unuia-Născut, Fiul lui Dumnezeu. 
Iar această osândă este pentru că a venit Lumina în lume şi oamenii au iubit mai mult întunericul, decât Lumina, fiindcă faptele lor erau rele; căci oricine face rele urăşte Lumina şi nu vine la Lumină, pentru ca să nu se vădească faptele lui.
Dar cine lucrează adevărul vine la Lumină, ca să se arate că faptele lui sunt săvârşite în Dumnezeu.”


Domnul Iisus Hristos ne vorbeste despre viata cea vesnica, despre Lumina dumnezeiasca si faptele cele bune izvorate din Lumina.Un crestin stie ca Domnul Hristos este Lumina lumii: „Lumina din lumina ,Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat”. El este cel care a inviat din morti si a
 daruit viata vesnica celor care cred in El si in invataturile Sale.
   Mantuitorul ne indeamna sa ne ducem viata intr-un anume mod, ne ofera o perspectiva realista asupra vietii noastre si un cod de principii morale si religioase valabile pana la sfarsitul veacurilor.
  
Mai observam ca exista o relatie foarte stransa intre viata crestina si faptele pe care le savarseste un crestin. Faptele cele bune sunt rodul credintei si al luminii divine care adumbreste viata noastra.
   In noaptea cea sfanta a Invierii, fiecare crestin a fost indemnat, prin glasul preotului:”Veniti de luati Lumina!”si „Lumina lui Hristos lumineaza tuturor!”

La Lumina venim, Lumina o primim, cu Lumina ne ducem toata viata si, calauziti de o Lumina, plecam din aceasta viata. Omul credincios este, prin faptele vietii sale, o lumina.

Cine iubeste pe Dumnezeu va face doar fapte luminoase si are drept calauza indemnul: Fa binele si te vei mantui, fa binele si te vei inalta, fa binele si Dumnezeu te va iubi!
 Sfantul Grigorie de Nazias asa ne invata: „Ceea ce are omul dumnezeesc in el este putinta de a aface binele .”

Pr.Dumitru Paduraru-Evanghelia zilei

0 Shares