Reteta pentru un An mai bun
Povestioara:
„Intr-o  buna zi, magarul unui taran cazu intr-o fantana.Nefericitul animal se puse pe zbierat
ore intregi, in timp ce taranul cauta sa vada ce e de facut.Pana la urma, taranul hotari ca magarul si-asa era batran,iar fantana,oricum secata,tot trebuia sa fie acoperita odata si-odata si, prin urmare, nu mai merita osteneala de a-l scoate pe magar din adancul ei, asa ca isi chema vecinii sa-i dea o mana de ajutor sa acopere fantana.
  Fiecare apuca cate o lopata si incepu sa arunce de zor pamant inlauntrul fantanii.
Magarul pricepu de indata ce i se pregatea si se puse si mai abitir pe zbierat.Spre mirarea tuturor, dupa cateva lopeti bune de pamant, magarul se potoli si tacu.
  Taranul privi in adancul fantanii si ramase uluit de ce vazu.Cu fiecare lopata de pamant aruncat, magarul cel batran facea ceva neasteptat:se scutura de pamant si pasea deasupra lui.In curand, toata lumea vazu cu surprindere cum magarul, ajuns pana la gura fantanii, sari peste ghizdele si iesi frematand…”
Viata va arunca si peste noi cu pamant,cu greutati si cu tot felul de pacate…Secretul pentru a iesi din fantanaeste sa te scuturi de acest pamant si sa-l folosesti pentru a urca un pas mai sus.
Fiecare pas spre Dumnezeu e o scuturare de rautate,fiecare spovedanie e un urcus,fiecare fapta buna e un drum spre Lumina.Totul in viata este trecator,noi insine suntem trecatori pe acest pamant.Sa folosim timpul acestei vieti ca fiind cel mai de pret capital,sa nu ne irosim viata,ci sa ne-o traim corect si frumos,cu Dumnezeu carmaci in toate cele.
Sa fim atenti cu „trezvie” la toți din jurul nostru,sfatul cel bun sa-l dam,sa ne rugam, sa ajutam, sa fim Oameni…
Se apropie,oficial, trecere dintr-un an in altul,sa scapam de datoria pacatelor,sa ne unim cu Hristos si sa incepem  impreuna,in comuniune cu El,noul an.
Ce am facut anul acesta?

 

 
Si derulam…
Care a fost cel mai mare succes al meu?Faptul ca am reusit sa-mi pastrez credinta si sanatatea

fizica,mintala, materiala, culturala.

Ce am savarsit si nu a  suparat pe nimeni?Faptele bune:milostenia,propovaduirea cuvantului lui Hristos,paza gurii si a mintii…Daruri facute din inima.
Ce sa fac pentru ca anul ce vine sa fie mai bun? Cred ca multa rugaciune ne va inmuia inimile si vom crede ca fara Dumnezeu,orice am face, este desertaciune,ca fara mila si ajutorul Sau nu vom putea sa ne scuturam de pamantul pacatelor noastre.
Reteta  care nu costa bani:
*Se iau 12 luni si se curata foarte bine de amaraciune,de orgoliu,de lene,de ura,invidie,teama,minciuna,egoism,prefacatorie,stres si lasitate.
*Se imparte fiecare luna in 28-31 de zile,dupa caz,astfel incat proviziile sa ajunga exact un an!
*Fiecare zi se prepara separat:o parte rugaciune,o parte munca.Presarati veselie si liniste.Se adauga 2 lingurite de optimism,o lingura de bun-simt,o lingura de toleranta si rabdare si …multe picaturi de speranta!
*Aluatul obtinut se framanta cu multa dragoste si se toarma peste el multa Credinta!
*Preparatul gata facut se orneaza cu un buchet de curaj si incredere in Dumnezeu.
Se serveste zilnic,cu bucurie si cu incredere in Cel ce le-a facut pe toate,Dumnezeu, Tatal.
Amin.

 

Florin.       La multi ani !

0 Shares