I

Iisus Samarineanul cel Milostiv

  • Iubirea este marele sens al existentei si fara acest sens toate pier si nici nu pot fi concepute. 
Unii se intreaba si zic: de ce atata ura pe lumea aceasta, de ce atata dusmanie si pacate? 
 
Da, este multa lipsa de iubire in viata oamenilor, iar aceasta lipsa este urmata de suferinta si totul dovedeste ca este o stare anormala a vietii, ca a patruns un vierme care roade la radacina iubirii. 
 
Viermele acesta lasat de diavol este pacatul. 
Pacatul ramificat in mii si mii de infatisari, tine in ucigatoarele lui brate intreaga viata a omenirii si lupta mare se da pentru distrugerea iubirii, pentru ca rezistenta vietii este iubirea, dragostea.
 
       Pentru aceasta a venit Iisus  Samarineanul cel Milostiv ca sa restabileasca iubirea ca cel mai necesar lucru pentru viata. El a zis: „porunca noua va dau voua, sa va iubiti unii pe altii, iar in alta parte zice: „Iubiti pe vrajmasii vostri! 
 
De altfel in Noul Testament putem spune ca de la un capat la altul se vorbeste despre iubire. 

 

 
Toata Evanghelia este scrisa in tesatura dragostei si a iubirii. 
 
La orice pagina am deschide aflam cuvintele vii, mireasma si puterea ei, nadejdea si balsamul ei mantuitor.
 
       De altfel ce putea sa-L faca pe Fiul lui Dumnezeu  Mantuitorul sa lase frumusetile ceresti si pe Tatal si sa vina la Crucea grea de suferinta, daca nu iubirea, dragostea cea mare pentru a ne salva si a nu pieri in vesnicele chinuri. 
 
Iubitor si milostiv este Dumnezeu. Mantuitorul Iisus a aprins focul iubirii pe pamant si doreste sa vada arzand acest foc si in inimile noastre.
 

 

       In aceasta parabola a Domnului Hristos, descoperim o multime de invataturi pentru sufletul nostru, dar intelegem clar totodata cum sa impletim mila cu iubirea, fara de care nu este mantuire. 
Fiecare intalnim in calea noastra o multime de oameni batuti, loviti si chinuiti sufleteste si trupeste.
Sa intindem mana si sa-i salvam. 
 
Bolile cele mai grele sa stiti ca sunt cele sufletesti. Sufletul este lovit si sufera cel mai greu.
 
 Sa ne facem mila de acesti napastuiti si cu iubire sa-i ridicam pe umerii nostri, chiar daca dupa ce se vor insanatosi ne vor rasplati binele cu raul, asa cum se intampla de multe ori. 

55 Shares