S

Semnul crucii trebuie să însemne…

De câte ori vedem o cruce, să ne gândim la două lucruri.
 Întâia dată trebuie să ne dăm seama că Hristos nu S-a răstignit pe cruce numai “pentru păcatul lui Adam şi mântuirea lumii”, ci Hristos S-a răstignit pentru mine şi pentru tine cititorule, pentru păcatele mele şi ale tale.
Noi trebuie să simţim că păcatul ne apasă, ne doboară la picioarele Crucii şi să strigăm:
– Mântuieşte-ne Doamne, scapă-ne Doamne IIsuse, că pierim”.Numai simţind greutatea păcatelor noastre, vom simţi apoi şi darul Crucii lui IIsus, care prin Jertfa Lui ne iartă de osândă şi ne face fii ai lui Dumnezeu.

Nu este pe pământ o învăţătură mai minunată decât aceasta, anume că Domnul IIsus S-a răstignit pentru păcatele mele şi ale tale. Nu este în această lume o veste mai plină de bucurie, decât aceasta că Domnul Hristos ne-a şters pedeapsa şi ne-a făcut fii ai lui Dumnezeu.
A doua oară, după ce ai înţeles că Hristos a murit pe Cruce pentru tine şi iertarea ta, trebuie să te pui cu totul în slujba Lui, precum ne învaţă Sfantul Apostol Pavel: “Şi El a murit pentru toţi, pentru ca cei ce trăiesc să nu mai trăiască pentru ei înşişi, ci pentru Cel ce a murit şi a înviat pentru ei.” (2 Corinteni 5:15).
“Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri? Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi, dar, pe Dumnezeu în trupul şi in duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.”
(1 Corinteni 6:19-20).
Dacă crucea şi Jertfa lui Iisus te-a scăpat de la pieire, apoi tu trebuie să fii averea Celui răstignit. Mâinile tale, picioarele, ochii, vorbele, banii, averile şi toate lucrurile tale, trebuie să le pui în slujba Lui.
Aceasta este înţelegerea cea adevărată a crucii Mântuitorului şi numai această înţelegere îţi dă ţie, cititorule, puterea şi tăria să ieşi din păcat şi să te facă un creştin adevărat.
Ai tu această înţelegere a Crucii lui Iisus? Dacă n-o ai, degeaba pui semnul crucii pe casa ta, iar pe dinlăuntru, inima ta este încuiată de păcate. Noi, românii ţinem mult la semnul crucii pentru că ea este temelia mântuirii noastre. Numai că faptele noastre nu se potrivesc cu mulţimea crucilor de prin satele şi oraşele noastre. Semnul crucii trebuie să însemne dragostea, iubirea, pacea şi biruinţa Evangheliei lui Hristos, în mijlocul oamenilor.
Cel ce trăieşte în păcat, acela n-a cunoscut puterea Crucii şi n-a primit darul dat de Jertfa lui Iisus de pe crucea Golgotei.
Ai primit tu cititorule acest dar al Crucii lui Iisus cel Răstignit, ca să te mântuieşti, sau stăruieşti mereu în păcate, cu care baţi mereu cuie în mâinile şi picioarele Mântuitorului Iisus Hristos?
Pr.Iosif Trifa

close

Abonează-te la Newsletter

Vei primi cele mai recente articole cu sfaturi și învățături creștine direct pe email.

CategoriiFără categorie
0 Shares

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − 4 =