M

Mantuitorul tau…

Undeva am citit despre un învăţat neamţ că a scris o carte întreagă despre plug şi plugărie fără să fi văzut în viaţa lui cîndva vreun plug şi fără să fi ieşit vreodată afară pe hotar la plug. Culesese din prin cărţi toate amănuntele despre plug şi plugărie, scrise tot ce trebuie despre plug, dar el nu cunoştea cântecul şi farmecul cel special al plugului. El nu cunoştea fiorul cel plăcut ce-l are plugul în răsăritul soarelui.

Sunt atâţia şi atâţia creştini care cunosc toată istoria şi viaţa Mântuitorului. Ştiu tot anume cum S-a născut, ce a învăţat, cum a murit, dar, vai, ei nu cunosc fiorul deosebit al acestei vieţi, ei nu-L cunosc pe Mântuitorul şi nu trăiesc o viaţă cu El.

 Sunt atâţia şi atâţia învăţaţi mari în ştiinţele teologice. Ei ştiu în evreieşte şi în greceşte toate Scripturile; ei cunosc toată istoria şi filozofia Scripturilor, dar, vai, Duh nu este în gura lor şi în predica lor. Ei nu pot mişca un suflet pentru Domnul, pentru că nu trăiesc o viaţă cu Domnul, nu sunt dospiţi de Duhul Evangheliei.

Eu nu cred numai într-un Iisus Hristos care şade de-a dreapta Tatălui, ci cred mai ales într-un Iisus care umblă şi azi pe drumuri, din sat în sat, din oraş în oraş, de la suflet la suflet. 

Eu cred într-un Iisus Care bate la uşa inimilor.

 Eu cred într-un Iisus viu, care bate la uşa inimii tale, dragă cititorule, şi cere să intre în inima ta
şi-n viaţa ta.

 Eu cred într-un Iisus Care vrea să fie al tău, vrea să petreacă în casa ta, vrea să vorbească cu tine, vrea să-ţi fie ajutor, sfătuitor, cârmuitor, stăpân şi Mântuitor.

Bucuria Învierii tocmai aceasta trebuie să-ţi fie. 

Din mormântul Golgotei, a înviat a treia zi un Mântuitor al tău, Care vrea să petreacă cu tine până la sfârşitul vieţii tale. (…)

Să-L primeşti pe El şi să trăim cu El, căci fără El nu putem face nimic, decât păcate şi răutăţi.

În dimineaţa Învierii, mironosiţele femei s-au întristat mult găsind mormântul gol. 

Un înger le-a mîngâiat cu vestea de bucurie că Iisus a înviat.

 Vestea îngerului este o veste scumpă, ce străbate şi azi pământul.

 Îngerul stă şi azi pe marginea mormântului din Ierusalim şi vesteşte tuturor că Domnul este viu…, că El bate la uşa inimii noastre şi vrea să petreacă între noi şi cu noi.

 Să-l primim pe Domnul, căci fără primirea Lui, Învierea Lui nu are nici un preţ pentru sufletul nostru.

Să-l primim pe El, căci fără de El nu putem face nimic, decât păcate!

Pr. Iosif Trifa

CategoriiFără categorie
11 Shares

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.