D

Dumnezeu este doar al romanilor?!

Citeam deunazi intrun articol de pe Bogul lui Roncea,un distins cronicar de la „Curentu”,ca Manastirea Neamt a fost „invadata” de icoane rusofone si sunt postate cateva imagini incriminatorii.
Multe bazaconii scrie acest ziarist,dar a confisca icoana , afirmand ca doar cele bizantine sunt corecte si ca cele ce vin din Rusia sau alte locuri sunt kitch-oase(http://roncea.ro/2011/09/06/rusificarea-bisericii-ortodoxe-romane-cazul-cetatii-neamt-invadata-de-pseudo-icoane-kitch-oase-de-tip-chinezo-ucrainene-in-atentia-ips-teofan-mitropolitul-moldovei/) e total deplasat.

Dumnezeu este al tuturor .El e Creatorul a toate cate sunt,indifernt ca sunt din Rusia,Ucraina,China sa Africa.
Domnul nostru IIsus Hristos a dat porunca ucenicilor:

15. Si le-a zis: Mergeti in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la toata faptura.
16. Cel ce va crede si se va boteza se va mantui; iar cel ce nu va crede se va osandi.
17. Iar celor ce vor crede, le vor urma aceste semne: in numele Meu, demoni vor izgoni, in limbi noi vor grai,
18. Serpi vor lua in mana si chiar ceva datator de moarte de vor bea nu-i va vatama, peste cei bolnavi isi vor pune mainile si se vor face sanatosi.
19. Deci Domnul Iisus, dupa ce a vorbit cu ei, S-a inaltat la cer si a sezut de-a dreapta lui Dumnezeu.
20. Iar ei, plecand, au propovaduit pretutindeni si Domnul lucra cu ei si intarea cuvantul, prin semnele care urmau. Amin.Sfanta Evanghelie dupa Marcu 16.

Toata faptura sa auda si sa creada Cuvantul Domnului.
Ce diferenta este intre credinta ortodoxa a unui chinez si a noastra?Nici una.Dumnezeu ni se descopera tainic tuturor si orice icoana ce ne duce cu gandul,mintea si simtirea noastra catre asceasta taina si ne aduce in starea de legatura duhovniceasca cu ceL ce  ne-a dat viata,in care credem si cadem rugand miliostivirea Sa spre noi,este marturisitoare si ajutatoare noua celor ce credem.Icoana este facatoare de minuni prin simplu fapt ca ne coboara  in mintea si sufletul nostru ,dragostea,iubirea,smerenia si iertarea,devenim ceea ce doreste Domnul nostru de la noi,devenim Oameni.In fata icoanei smerenia ne umple,in fata icoanei sufletul se  inmoaie ,in fata icoanei ne vedem neputintele,in fata icoanei cerem iertare,in fata icoanei primim dezlegare de pacate ,in fata icoanei nadajduim. Icoana care inchipuie pe Hristos,Maica Domnului si sfintii sai.
Toate icoanele sunt Facatoare de Minuni. Depinde de felul si puterea rugaciunii noastre.
Icoanele fie ele bizantine,rusesti,neorealiste,orientale sau din Africa ,ne aduc aminte ca suntem muritori,ca exista o viata dincolo de aceasta,ca prin rugaciune si pocainta , prin Mila Domnului putem nadajdui la mantuirea sufletului.
Iubiti icoanele ortodoxe si mai ales credeti ca cei zugraviti pe ele ne vegheza acest drum spre nemurire.
Dumnezeu sa ne binecuvanteze.Amin
florinu

CategoriiCREDINTA
0 Shares