”Țelul vieții nu este bunul trai pământesc, ci fericirea după moarte în viața cealaltă. Cine își duce crucea, acela merge pe calea sigură către fericire. Într-acolo să vă mutați dorința și nădejdea și spre dobândirea bunului trai de acolo să întreptați toate gândurile și grijile voastre…Țelul vieții noastre constă nu în a trăi fericiți pe pământ, ci, fie că suntem fericiți, fie că suntem nefericiți, și unii și alții să ne pregătim cu vrednicie pentru dobândirea fericirii celei veșnice în cealaltă viață…Țelul omului nu se află pe pământ, ci în viața cealaltă. Dacă ar fi pe pământ, noi nu am muri, dar de vreme ce murim, înseamnă că adevărata noastră viață nu este pe pământ. Viața pământească este numai pregătirea pentru viața cealaltă” (Sf. Teofan Zăvorâtul)

Mereu in actualitate cuvintele sfintilor parinti,mereu actuale si sprijinitoare in aceasta lupta spre viata vesnica.Omul  modern care nu mai are timp de aproapele si nici de Dumnezeu,caci cum alfel facem noi zilnic planuri si calcule,pentru zile si luni inainte,uitand a trai clipa data in dar de bunul Dumnezeu.

Pana cand ,Doamne,pana cand ne vei rabda in neputinte!

Incepe postul curatiei,al smereniei,al iertarii dar si al ridicarii prin cainta ,spovedanie si impartasire.Ce poate fi mai inaltator decat unirea cu Hristos prin marea Taina a Impartasaniei,noi pamant si tina cu Mirele ceresc,noi bubosii acestei luni cu Lumina cea necreeata,noi prigonitii si nerecunoscatorii cu Mielul cel bland,jertfit pe altarul pacatelor noastre.

Milostveste-Te Doamne spre noi sa nu te mai rastignim in fiecare clipa ,umple sufletele noastre hatre cu dragostea Ta,smereste inima mea Doamne si fa-ti loc in salasul acesta mancat de griji inutile si patimi fara rost ,curateste  mintea mea  sa te caut pe Tine,pe Tine bunule, cel ce nu ma parasesti nici macar atunci cand eu uit de Tine.

Invata-ma sa iert si mai ales sa uit,caci a ierta fara uitare nu exista. Invata-ma cuvintele Tale si sa se faca voia Ta in tot ceasul ,in tot locul ,ca aici fiind sa ma Impartasesc cu Sfintele Tale Taine,in dar primindu-le ,ca ce fapta as putea eu nevrednicul sa fac,pentru acestea.

Ajuta-ma sa postesc si sa scap de obiceiurile rele ,sa postesc cu bucurie ,caci nu Tu ai nevoie de post ,ci eu pacatosul,eu intinatul,cel ce doreste sa intre in Imparatia Ta,caci nu efortul meu duhovnicesc ci Mila Ta ma va mantui.

Primeste-ma Doamne,primeste umila mea pocainta si nu ma alunga de la Tine,numara-ma intre oile Tale,cunoaste nevoia si nevointa  mea si nu ma parasi pe mine.

In comuniune  de aici de pe pamant sa fiu  cu Tine Doamne , fiu partas al imparatiei Tale.

 „Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blesteamă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc, ca să fiţi fiii Tatălui vostru Celui din ceruri”(Matei 5, 44-45)” 
Amin

9 Shares