R

Ruga de joi

Rugaciunea de joi
Doamne IIsuse Hristoase,Fiule si Cuvantul  lui Dumnezeu Tatal,care in ziua de azi ai luat Cina cea de pe urma cu ucenicii Tai,si cu mare umilinta ai spalat picioarele lor si ale ucenicului care Te-a vandut!
Apoi,luand paine si vin in mainile Tale cele Sfinte si binecuvantandu-le cu puterea Ta cea Dumnezeiasca,le-ai facut Insusi Trupul si Sangele Tau,cu care i-ai impartasit,zicand: Luati,mancati si beti,ca acestea sunt Trupul si Sangele  Meu,pentru ca sa se ierte pacatele voastre.
Cel ce tot in ziua aceasta,Te-ai inaltat la cer si ai sezut de-a dreapta lui Dumnezeu,Tatalui Tau,sa imparatesti impreuna cu El in veci,ca Unul-Nascut Fiul Sau preaiubit.

Rogu-Te deci,pentru rugaciunile ucenicilor Tai si cele ale Sfantului Nicolae,iarta pacatele noastre,ale tuturor,ale celor vii si ale celor raposati.
Da-mi,Doamne,lacrimi fierbinti,ca sa-mi plang pacatele.
Darul Tau cel curatitor,care a spalat picioarele ucenicilor Tai,sa spele si sa curateasca inima mea cea necurata si sufletul meu,ca asa,cu vrednicie,cu curatie si cu umilinta,sa ma impartasesc cu Sfintele Tale Taine,acum si in timpul mortii mele,iar in ora despartirii mele,cu bucurie sa se suie sufletul meu impreuna cu Tine,si fara de nici o frica,intrebare sau impiedicare sa trec vamile vazduhului,intrand in marirea Ta cea cereasca.
Ajuta-mi,Doamne,ca sa Te maresc si in veci sa ma inchin Numelui Tau Celui Sfant.Amin

CategoriiFără categorie
0 Shares

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.