Trecând peste faptul că „sărbătoarea” de 8 martie este sincretistă şi subversivă, chiar dacă la suprafaţă este gingaşă, pentru că are subiect sau ca obiect pe mama, şi această zi sigur că a căpătat conotaţii sentimentale deosebite, ea ascunde, totuşi, mai multe religii şi ideologii şi este străină de credinţă noastră creştină. Pe lângă aceasta, este subversivă pentru că se doreşte să deturneze rosturile spirituale, duhovniceşti, ale sărbătorilor noastre, să nu uităm că suntem aproape de sărbătoarea Maicii Domnului, a Buneivestiri. Deci această sărbătoare nu este creştină şi, mai mult, nu face parte din panoplia sărbătorilor noastre care fac parte din fiinţa noastră. Este o sărbătoare străină pe care noi am adoptat-o într-o perioadă de tristă amintire şi care iată că se prelungeşte şi pe care a adoptat-o aproape o lume întreagă. Deci, pe lângă acest aspect, pe care aş vrea să-l ţineți minte, pentru că este important, fără să vă determin să renunţaţi la gingăşiile de 8 martie legate de mama sau de soţiile din această comunitate, dar ziua de 8 martie ar trebui să fie o zi care să se perpetueze, pentru că în fiecare zi este ziua mamei, în fiecare zi este ziua soţiei, în fiecare zi este ziua femeii creştine! Calendarul nostru creştin-ortodox este plin de sfinţi şi de femei care şi-au sfinţit viaţa, pe care le putem omagia, să ne aducem aminte de viaţa lor, să le imităm şi să ne raportăm la Dumnezeu şi la semenul nostru aşa cum se cuvine.
întoarce înapoi! Rugăciunea este o scrisoare pentru că în scrisoare noi stăm de vorbă cu persoana căreia i-o adresăm, iar rugăciunea înseamnă să stai de vorbă cu Dumnezeu şi Dumnezeu îţi răspunde la rugăciunea ta! Deci iată parcursul rugăciunii: te rogi lui Dumnezeu şi Dumnezeu îţi răspunde rugăciunii tale.
„Dacă Dumnezeu este ca şi Iisus Hristos, Fiul Lui, Lui I Se cuvine toată slava, cinstea şi închinăciunea. Şi dacă omul este ca şi Iisus Hristos, atunci el este vrednic să şadă de-a dreapta lui Dumnezeu Tatăl.”