Expresia “Nu am timp” si impactul ei in viata ta
Traim intr-un secol al vitezei. Totul se schimba foarte rapid, in fiecare secunda apar noi si noi informatii si este imposibil sa tinem pasul cu toate.Drept urmare, stresul este din ce in ce mai mare si parca timpul nu mai tine nici el cu noi. Orele se scurg cu repeziciune si nu ne mai mira de ce, cateodata raspunsul la intrebarile semenilor nostri este “Nu am timp”.
Dar oare asa trebuie sa fie? Viata petrecuta intr-un ritm alert, la viteza maxima, este asa cum merita traita?
Chiar daca nu suport expresia “nu am timp“, ma surprind cateodata spunand aceste vorbe si atunci imi reamintesc ce anume se ascunde de fapt in spatele acestei expresii.
Ziua are 24 de ore, sau 1440 minute sau 86400 de secunde. Acelasi timp il avem cu totii, saraci sau bogati, tineri sau batrani, sanatosi sau bolnavi, cu functii de conducere sau muncitori necalificati.
Ce se ascunde in spatele expresiei “nu am timp”?
Nimic altceva decat ca, lucrul pe care “nu ai avut timp” sa il faci, nu prezinta importanta cuvenita pentru tine.
Lucurile pe care le amanam din lipsa de timp, sunt cele pe care le consideram a nu fi pe lista noastra de prioritati.
Ar fi amuzant si totodata tragic sa zici: “nu am timp sa respir” sau “nu am timp sa dorm”, “nu am

timp sa mananc” toate acestea, daca persista, nu vor duce la nimic bun.
In concluzie, pentru lucrurile sau activitatile care in mintea noastra prezinta o importanta deosebita ne vom face intotdeauna timp.
Asadar, data viitoare cand te surprinzi zicand aceasta expresie, opreste-te pentru o clipa si gandeste-te: chiar nu ai avut timp sa faci asta sau de fapt acel lucru nu era atat de important pentru tine incat sa lasi orice activitate care iti ocupa timpul si sa il duci pe acesta la bun sfarsit?
Daca unii dintre noi nu avem o sanatate de nota 10, nu putem spune ca “n-am avut timp” sa avem grija de noi insine, “nu am avut timp” sa ne alimentam corespunzator sau sa facem sport regulat. Ar fi doar o minciuna draguta, pe care ne-o spunem noua insine.
Si acest mod de gandire nu este unul propriu unui om matur, raspunzator de propriile decizii ci mai degraba al unui om care cauta sa scape de responsabilitatea propriilor fapte.
Cat priveste aspectul financiar… daca nu esti multumit de venitul tau, uita-te in jur la oamenii care au reusit, la oamenii care au succes. Ei cum au reusit? Si ei au acelasi timp pe care il ai si tu la dispozitie zi de zi. Informatiile se gasesc peste tot pe internet, gratis. Nimeni nu te tine in loc sa le aplici in viata ta si sa ajungi la nivelul de performanta pe care alte persoane pe care le stimezi l-au atins.
Asadar, atunci cand te vei minti singur data viitoare spunandu-ti “nu am timp” sau “nu am avut timp” vezi care este motivul real pe care l-ai avut. Doar asa vei aduce claritate in modul tau de gandire si vei reusi sa iei decizii mai bune.
Cristinne.

0 Shares